.
 
 
  
   PRODUCTEN 
Boek 

Kamishibai. De Magie van het vertelkastje (door Karin Wanrooij, Kinderhart Kamishibai) bevat uitgebreide informatie over de achtergrond en de werking van het vertelkastje, de platen en tekentechnieken, de vertel- en wegtrektechieken, diverse educatieve toepassingen voor grote en kleine kinderen en een vergelijking met andere media zoals prentenboeken en de televisie. Het boek bevat talrijke illustraties en ook een handige werkbeschrijving voor het zelf maken van een vertelkastje.


U kunt het boek bestellen door een mail te sturen naar: mail@kamishibai.nl
   

Vraag meer informatie via: mail@kamishibai.nl 

[^ Top]
 

Workshops  

Voor iedereen die zelf met het vertelkastje aan de slag wil, heeft Kinderhart Kamishibai workshops. 

Vragen die hierin aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld: Wat zit er achter de werking van het kastje? Wat zijn de verteltechnieken? Wat is het verschil met 'kaal' vertellen of het vertellen met een vertelplaat? Wat zijn de wegtrektechnieken en wanneer pas je die toe? Welke (prentenboek)platen kun je gebruiken en welke niet? En waarom? Hoe maak je of kies je de juiste afbeeldingen? Welke schrijftechnieken gebruik je bij het maken of aanpassen van een tekst? Wat zijn de educatieve toepassingen?

De inhoud van een workshop kan aangepast worden.
 

Vraag meer informatie via: mail@kamishibai.nl 

Voorstellingen en kinderworkshops  

Kinderhart Kamishibai verzorgt in heel Nederland kamishibai-voorstellingen. 

Hiertoe bezoeken wij onder meer scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en culturele centra. Ook treden wij op tijdens kinderpartijtjes. Kamishibai is geschikt voor iedereen vanaf 2 jaar. 

Na de voorstelling of los daarvan is het mogelijk een kinderworkshop te doen. De kinderen leren dan zelf een verhaal voor het vertelkastje te maken en/of dat op te voeren. De kinderworkshops zijn er voor verschillende leeftijden en niveaus.  

Vraag meer informatie via: mail@kamishibai.nl  

Verhalen  

Exclusief voor onze klanten!

De verhalen in onze collectie zijn exclusief te bestellen door mensen die bij ons een workshop volgen of gevolgd hebben (en door alle mensen die voor 1 september 2005 al verhalen of een vertelkastje bij ons besteld hebben).

De verhalen zijn ontwikkeld volgens de internationale standaarden voor kamishibai (zoals the International Kamishibai Association of Japan die hanteert). Ze maken optimaal gebruik van de vorm- en techniekeigenschappen van het vertelkastje en zijn daarmee bijzonder geschikt voor het onderwijs (peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, basisschool en bibliotheek)!

Let op! Ook de afmetingen van de verhalen zijn conform de internationale standaard: 38,2 cm breed en 26,5 cm hoog. Dit is iets kleiner dan A3-formaat.
Vraag meer informatie via: mail@kamishibai.nl 

 
Vertelkastjes  

Er staat een gedetailleerde werkbeschrijving voor het zelf maken van een vertelkastje in het handboek.   

Vraag meer informatie via: mail@kamishibai.nl 

[^ Top] 

   
   
 Copyright © Kinderhart Kamishibai