.
 
 
  
   OVER ONS 
 
Historie  

Kinderhart Kamishibai is in 2001 opgericht door Karin van Veldhuizen-Wanrooij. Zij is Japanologe en bedrijfskundige en vertaalt onder meer (Japanse) kinderboeken in het Nederlands. 

Toen zij als tolk en vertaler van een team van Japanse schrijvers, vertellers en uitgevers voor het eerst kennismaakte met kamishibai, raakte zij onmiddellijk enthousiast. 

Om het kastje en de mogelijkheden ervan in Nederland bekender te maken, gaf zij voorstellingen op diverse scholen en kinderdagverblijven. In samenwerking met deskundigen in binnen- en buitenland onderzocht zij daarnaast de toepassingen en technieken van kamishibai in Japan, Nederland en andere landen. 

Mede dankzij de inspanningen van vele sympathisanten en de warme medewerking van leerkrachten en leid(st)ers op scholen en kinderdagverblijven, is Kinderhart Kamishibai nu hét aanspreekpunt voor kamishibai in Nederland en BelgiŽ. 

Samenwerking  

Kinderhart Kamishibai werkt samen met deskundigen op het gebied van onderwijs, logopedie, taalkunde en kinderpsychologie en ook met schrijvers, vertellers en kunstenaars. Ook hebben wij vriendschappelijke contacten met kamishibai-experts in Japan en in andere landen.  

Kinderhart Kamishibai is lid van IKAJA (International Kamishibai Association of Japan). 

  Vraag meer informatie via: mail@kamishibai.nl 

 

   
   
 Copyright © Kinderhart Kamishibai